Etusivu
Ota yhteyttä
Esiintymiset
Kuoron tapahtumia
Osta levy
Extranet

Kuoron tapahtumia


Helsingin Naispoliisilaulajat ry rekisteröityi 12.10.2000. Aluksi kuoroon saatiin 17 laulajaa ja johtajaksi löytyi Niina Melasalmi. Kuoron ensimmäinen konsertti oli yhdessä veljeskuoron kanssa Valkoisessa salissa, jossa laulettiin mm. "Pojat" ja "Kun hämärtää".

Melasalmen Niinan jäätyä äitiyslomalle remmiin astui nuori, mutta hyvin lahjakas Sibelius-akatemian opiskelija Satu Hakulinen. Sadulla oli nuoresta iästään huolimatta luonnollista karismaa ja auktoriteettia ja se yhdistettynä vahvaan osaamiseen ja selkeisiin visioihin sai naiset ja stemmat pysymään ojennuksessa. Sadun komennuksessa kuoron ohjelmisto vaikeutui ja kuorolaisten osaamisen taso nousi kohisten.

Vuosien varrella kuoroa ovat Melasalmen ja Hakulisen lisäksi johtaneet myös Rebekka Nikula, Airi Lahtinen, Riikka Pellinen ja Anna-Elina Norjanen, joista jälkimmäinen on kuoron nykyinen johtaja. Jokainen kuoronjohtaja on omalla olemuksellaan, taiteellisella näkemyksellään ja persoonallaan antanut kuoron soundiin, ohjelmistoon ja olemukseen valtaisan panoksen. Tämän panoksen myötä kuoro on tänä päivänä se, mitä se on: virkeä, innostunut ja monipuolinen.

Kuoro on olemassa olonsa aikana osallistunut monenlaisiin tapahtumiin. Kuoron ensimmäinen kosketus Valtakunnallisiin poliisilaulupäiviin tapahtui keväällä 2002, kun kuoro osallistui Seinäjoen kuorotapahtumaan. Tämän jälkeen kuoro on päässyt nauttimaan poliisilaulupäivien annista v. 2004 Oulussa, v. 2006 Helsingissä, v. 2008 Porissa, v. 2010 Tampereella, v. 2012 Kuopiossa, v. 2014 Turussa ja vuonna 2016 jälleen Seinäjoella. Keväällä 2018 toimimme emäntäkuorona, kun päivät järjestettiin Helsingissä. Jokainen tapahtuma on ollut ainutlaatuinen ja kuorolle erinomainen tilaisuus osoittaa osaamistaan ja edistymistään. Sellaisten tapahtumien kuten Lintsi Laulaa, Poliisin perinnepäivä, uusien poliisien valatilaisuus tai IBAn vuosijuhla, arvo ei ole ainoastaan itse esiintymisessä, vaan myös tapahtuman luonteen ainutlaatuisessa vaikutuksessa kuoron ilmeeseen ja imagoon. Erityisen mieleenpainuva ja vaikuttava kokemus oli keväällä 2011 Kallion kirkossa Paavo Hyökin johtamana esitetty Mozartin Requiem yhteistyönä Lain Huudon, Medicanton ja Helsingin Poliisilaulajien kanssa.

Vuodesta 2008 lähtien kuoro on vuosittain esiintynyt Art Goes Kapakka –tapahtumassa Kuorojen kierroksella. Kaisaniemen puistossa järjestettyjen yhteisten kuoroharjoitusten jälkeen kuorot ovat edenneet poliisisaattueessa Tuomiokirkon portaille, jossa kaikki kuorot ovat laulaneet Marjukka Riihimäen johdolla mm. Finlandia-Hymnin. Tilaisuus on ollut vaikuttava elämys sekä kuorolaisille että katsojille ja oikea taidonnäyte kuorolaulun ihanuudesta ja voimasta. Yhteisesiintymisen jälkeen kuorot ovat esiintyneet kuoroille etukäteen määrätyissä ravintoloissa. Keikka epäsovinnaisessa ympäristössä antaa sävähdyttävän fiiliksen. On huikeaa, kun kuorolaulu saa koko ravintolan hiljenemään tai lyömään tahtia mukana. Sitä fiilistä ei voita mikään!